Sista kvällen med målargruppen på Öfre Ateljén

Känns lite vemodigt och stämningsfullt att lyssna till alla som sitter i ateljén och målar. Endast penseldragen och ett svagt pianoklink i bakgrunden som hörs. Över sju år har gått sen starten. Undrar hur många hundra som börjat måla här…som fortsatt under åren hos mig här i ateljén eller någon annan stans?
Många tankar har bollats här. Skratten sitter kvar i väggarna efter alla tokiga, skruvade och kloka samtal.

Förra hösten fick jag erbjudande om att hyra lokalen bredvid. Vi, som drömt om det under alla år … nu äntligen öppnades nya möjligheter. Jag funderade över att låta kursverksamheten växa… men kom fram till att det inte var svaret på min dröm. Det är ju mitt eget måleri som jag vill satsa på.

Min andra idén var att starta upp ett galleri…också ett sätt att stimulera kreativiteten.
Frågade Agneta, Monica och Berndt och de var intresserade…genast med på på noterna…och sen utökades gruppen med Hans, Anna och Ulla. Ett starkt och kreativt gäng som inte var rädda för att jobba, startade upp Galleri Zebra i januari, efter några månaders arbete.

Imorgon har deltagare från målargrupperna … ca 10 deltagare… vernissage. När jag ser alla alster känns det som  fantastikt roligt att ha fått vara med och inspirera till alla dessa målningar.

Sista kvällen med målargruppen i min ateljé, Öfre Ateljén.  Från och med imorgon blir det min ateljé & galleributik. Här kommer jag att måla och ha visningar. Kommer även att sälja tryck, mindre målningaroch vykort. Berättar mer senare.