Köping 1 Maj 2019

Min älskade barndomsstad

Igår besökte vi Köping, min barndomsstad. Fikade vid torget precis som jag gjorde som barn. 1 Maj var en av de dagar som var en högtidsdag för min far Matti. Som barn glädjer vi oss åt våra föräldrars glädje.

Min far, som kommer ifrån Finland, fick aldrig någon ungdom. Tidigt inkallad till militärtjänst blev han kvar i den miljön tills krigen tog slut. Tre bröder, flera kusiner och många vänner förlorade.
Krigsskadad både fysiskt och psykiskt var nog 1 Maj en hoppets dag då människor gick ihop för en bättre framtid för alla utan krig. Hans röst och berättelser får jag bära med mig och mina döttrar och barnbarn bära vidare.

Målade digitalt inatt. En liten oljemålningsfläck som växte till en berättelse.

Väntade på att det skulle snöa och om jag ska ut och täcka växter.
Kom inget snö – bara kyla!

Körsbärsträdet och smultronen blommar.
Maskrosorna låter jag också blomma så humlor och andra får lite extra.

#gunvor kuha,  #barndomsminnen, #oljemålning, #krigsminnen,  #1 maj 2019, #bildpoesi#konst# #krigsminnen#1maj2019,